Gyorsabb járatok, kevesebb átszállás – így alakul át a Havanna-lakótelep közösségi közlekedése júliustól

Budapest, 2022. június 28. Jelentősen javulnak a Havanna-lakótelep közösségi közlekedési kapcsolatai július 2-tól, szombattól: új járatokat indít és új közlekedési rendet vezet be a BKK a lakótelepet érintő vonalakon. A Budapesti Közlekedési Központ az elmúlt időszakban társadalmi egyeztetést tartott, és a lakók igényeit figyelembe véve alakítja át a környék közösségi közlekedését. Július 2-tól, szombattól új gyorsjárat indul Kőbánya-Kispest felé 132E jelzéssel. A lakótelepen élők kérésére a metrópótlás alatt elindított 194M busz véglegesen a hálózat részévé válik 142E jelzéssel és jelentősen hosszabb üzemidővel közlekedik majd a laktótelep és a Határ úti metróállomás között. A 142E járat hétvégén is járni fog.  A 136E busz pedig ezentúl 136-os jelzéssel közlekedik és a lakók kérésének megfelelően a környék főbb kereskedelmi létesítményeinél is megáll.

Új busz indul 132E jelzéssel

A Havanna-lakótelep és Kőbánya-Kispest között teremt gyors összeköttetést a július 2-án induló 132E busz.  A járat az Ady Endre úton közlekedik, így kikerüli az Üllői úton előforduló torlódásokat. A busz megáll a Liptáktelep térségéhez legközebb eső Kispesti temető megállónál, valamint Kispesten a Templom téren is, így biztosítja Kispest központja és a lakótelep közötti kapcsolatot. Az új járat a Havanna-lakótelepen mindkét irányban a Barta Lajos utcán át közlekedik, hasonlóan a 142E buszhoz. A 132E busz hétköznapokon 5:00 és 21:00, hétvégén 7:00 és 21:00 között közlekedik, csúcsidőben 12-15, egyéb időszakban 30 percenként.

 

A 194M buszjárat 142E jelzéssel közlekedik

Az eddigi 194M busz július 2-tól 142E jelzéssel közlekedik, az utasok kérésének megfelelően üzemideje jelentősen bővül: hétköznap késő este és hétvégén is 15-20 percenként közlekedik. A Liptáktelep jobb kiszolgálása érdekében az autóbuszok mindkét irányban megállnak a Kispesti temetőnél is.

 

Változás a 136E busz közlekedésében

Az eddigi 136E busz 136-os jelzéssel közlekedik július 2-tól, és az eddiginél több megállóban állnak meg a buszok: a Lajosmizsei sorompónál, a Villanytelepnél, a Kossuth téren, illetve a Simonyi Zsigmond utcai megállót is érinti a járat. A BKK figyelembe vette a társadalmi egyeztetésen tett észrevételeket, hogy a Havanna lakótelepről legyen elérhető még több kereskedelmi létesítmény az Üllői úton. A társaság a Havanna-lakótelepről gyorsan Kőbánya-Kispestre közlekedőknek az új 132E járatot ajánlja.  

A Havanna-lakótelepet érintő járatokra, így a 132E, a 136-os és 142E buszokra július 2-tól, szombattól hétvégéken, illetve ünnepnapokon csak az első ajtónál lehet felszállni. Munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a buszokon.