Újra lesz Bringázz a munkába! kampány, a BKK is részt vesz a környezettudatos akcióban

Budapest, 2022. május 16. – Május 17-én ismét lesz Bringás Reggeli, amelyhez több önkormányzat mellett a Budapesti Közlekedési Központ is csatlakozik. A BKK a Városháza Parkban reggelivel és uzsonnával várja a kerékpárosokat.

A Magyar Kerékpárosklub szervezésében idén is lesz Bringázz a munkába! kampány, amelyhez a Budapesti Közlekedési Központ ismét csatlakozik. A BKK ezúttal is a Városháza Parkban, a MOL Bubi gyűjtőállomás mellett reggelivel, friss péksüteményekkel, gyümölcsökkel és túró rudival várja a saját bringával vagy MOL Bubival munkába indulókat kedd reggel 7:00 és 9:00 között. A BKK a reggeli mellett kvízjátékokkal, ajándékokkal és kerékpáros térképekkel is készül a Bringás Reggelire érkezők számára.

Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! szemléletformáló akció keretében Budapesten mintegy 30 helyszínen számítanak azokra, akik kerékpárral mennek dolgozni. A 13 évvel ezelőtt indult kampány részeként az elmúlt években több mint 150 ezren vettek részt a Bringás Reggeliken városszerte.

A Bringás Reggeli belvárosi helyszínén bemutatandó mikromobilitási ponton az érdeklődők bővebben megismerhetik a mikromobilitási szolgáltatás használatával és előnyeivel kapcsolatos tudnivalókat.

A Városház téren szavazni lehet a mikormobilitási pontok leendő nevére is. A névpályázati időszak már lezárult, május 16. és 27. között a három legjobbnak ítélt név között a BKK ügyfelei voksolhatnak a számukra legszimpatikusabbra.

 

A BKK számára is fontos a környezettudatos közlekedési szemlélet

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosiak tiszta és fenntartható környezetben élhessenek, ezért fontos a környezetkímélő – köztük a kerékpáros – közlekedés népszerűsítése. A BKK ennek figyelembevételével szervezi és fejleszti a fővárosi közlekedést, bővíti a MOL Bubi közbringarendszert és támogatja a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezését is.

A BKK és a kerékpáros szervezet arra biztat mindenkit, hogy hívja meg a kerékpárral közlekedő kollégáit, vagy azokat, akik eddig még nem mentek bringával munkába, válasszák ki a legközelebbi helyszínt, és indítsák együtt a napot.

A klub aktivistái és partnerei Budapest szinte összes kerületében reggelivel és uzsonnával várják a kerékpárral érkezőket. A helyszínek folyamatosan frissülő listája megtalálható az esemény közösségi oldalán.

A keddi rendhagyó kampányról http://bringazzamunkaba.hu/ oldalon olvasható bővebb információ.