Ne feledje! Hétköznap már a Kálvin térig jár az M3-as metró a déli szakaszon

Budapest, 2022. május 15. – Az M3-as metró már eléri a belvárost a déli szakaszon, egészen a Kálvin térig járnak hétköznap napközben a szerelvények, miután átadták felújított Semmelweis Klinikák, Corvin-negyed és Kálvin tér állomásokat. A rekonstrukció folytatódik: az állomás átépítése miatt a Nagyvárad téren nem áll meg a metró, és továbbra is dolgoznak az észak-déli metróvonal középső, Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont közötti szakaszán, ezért ott pótlóbusszal lehet utazni. A metrófelújítás utolsó üteme miatt több helyen megváltozott a forgalmi rend a fővárosban, ezért a BKK mindenkit arra kér, hogy utazása előtt tájékozódjon, és ne megszokásból közlekedjen.

Hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró, a Nagyvárad tér környéke a Népliget felől pótlóbusszal, a belváros felől közvetlenül a 2M villamossal közelíthető meg, valamint a Semmelweis Klinikák állomástól gyalog vagy MOL Bubival.

További információk az M3-as metró közlekedésével kapcsolatban a BKK oldalán olvashatók.

A közúton közlekedőknek nehezebb eljutási körülményekre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárost, a Göncz Árpád városközpontnál, valamint a Váci út és Dózsa György út kereszteződésénél megváltozik a forgalmi rend.  A metrópótlás miatti közúti változások a BKK oldalán olvashatók.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás újabb üteme miatt.