Közlekedési korlátozások pénteken és szombaton a Kossuth Lajos téren és a Kálvin tér környékén

Budapest, 2022. május 13. – Rendezvény miatt május 14-én, szombaton délelőtt lezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani a Kálvin tér környékén. A korlátozások érintik a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamosok, valamint a 15-ös, a 115-ös autóbuszok és a 83-as trolibusz közlekedését is. A 2-es és a 2M villamosok mától május 14-én, szombaton éjfélig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek.

 

Közúti közlekedési változások

Május 14-én, szombaton várhatóan 7:30 és 10:15 között lezárják a Vámház körutat. Az Üllői utat a Corvin-negyed és a Kálvin tér között, valamint a Múzeum körutat teljes szélességében és hosszában is lezárhatja a rendőrség, ekkor az Astoriánál és a Corvin-negyednél elterelik a forgalmat.

 

Változások a közösségi közlekedésben

Május 13-án, pénteken 10 órától, valamint május 14-én, szombaton egész nap a 2-es és a 2M villamosok csak a déli végállomások (Közvágóhíd, Keleti pályaudvar) és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek.

Május 14-én, szombaton várhatóan 7:30 és 10:15 között:

  • A 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások (Városház tér, Savoya Park, Kelenföld vasútállomás) és a Döbrentei tér között közlekednek.
  • A 15-ös és a 115-ös buszok csak az északi végállomások (Gyöngyösi utca, Göncz Árpád városközpont) és a Ferenciek tere között járnak.
  • A 83-as trolibusz az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között közlekedik.

A lezárásokkal kapcsolatos aktuális információk a BKK Info - Közút oldalon olvashatók. A BKK járataival kapcsolatos változások a BudapestGO alkalmazásban is nyomon követhetők.