Kiemelkedően jó szezonra készülnek a fővárosi turisztikai szolgáltatók – a legújabb attrakciók a BKK legfrissebb podcastadásában

Budapest, 2022. május 24. A nyugati világ kényelme és a volt szocialista országok izgalmas utózöngéje csábítja Magyarországra a külföldi turistákat, de a vidéki utazó is számtalan érdekességet talál, ha Budapestre látogat. Az idei nyár attrakcióiról, a BKK és a Budapest Brand által kínált kedvezményekről és a közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető látványosságokról a Nekem Budapest 14. podcastadásában hallhatnak.

A BKK is jelentős szerepet vállal a turizmus kiszolgálásában. A külföldről Budapestre érkező turisták és a belföldön kirándulók körében is kimondottan népszerű a közösségi közlekedés a fővárosban, lévén, hogy rendkívül jónak mondható nemzetközi szinten is Budapest közösségi közlekedési hálózata.

Városnéző villamos, bulinegyed, népszerű strandok, Sziget Fesztivál – csupán néhány a főváros által kínált attrakciók közül, amelyek nemcsak a Budapestre érkező külföldi turistáknak, hanem a belföldi utazóknak is izgalmas időtöltést kínálnak. Túl vagyunk már a járványhelyzeten? Mennyire van messze tőlünk a háború, ha az Egyesült Államokból nézzük? Prágában több a turista? Mitől félnek a belföldi turisták Budapesten? Mivel utazzunk a fővárosban? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Nekem Budapest 14. podcastadásában. Faix Csabát, a Budapest Brand vezetőjét Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője kérdezte.