Így jár az M3-as metró a hétvégi napokon

Budapest, 2022. május 20. – A hétvégi napokon is zajlanak a felújításhoz kapcsolódó munkák a M3-as metró alagútjában és állomásain, ezért hétvégente csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A metrófelújítás utolsó üteme miatt több helyen megváltozott a forgalmi rend a fővárosban, ezért a BKK mindenkit arra kér, hogy utazása előtt tájékozódjon, és ne megszokásból közlekedjen.

 

A Göncz Árpád városközpontnál a metrószerelvények az Újpest központ irányú peronhoz érkeznek, és onnan is indulnak vissza. A könnyebb átszállás érdekében az aluljáróban lévő mozgólépcsők haladási iránya megváltozott: az északi mozgólépcsőn a metrótól a metrópótló buszok felé, a déli mozgólépcsőn az ellenkező irányba lehet haladni. A belváros felé tartó metrópótló buszra a Váci úton, a felüljáró mellett lehet felszállni.

A közúton közlekedőknek nehezebb eljutási körülményekre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárost, a Göncz Árpád városközpontnál, valamint a Váci út és Dózsa György út kereszteződésénél megváltozik a forgalmi rend.  A metrópótlás miatti közúti változások a BKK oldalán olvashatók.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás újabb üteme miatt.