Élőzenével ünnepli a BKK a Közlekedési Kultúra Napját

Budapest, 2022. május 10. – Szerdán lesz a Közlekedési Kultúra Napja, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ a Szent Gellért téri metróállomáson egy élőzenei koncerttel ünnepel. A BKK célja egy olyan koncepció kidolgozása, amelynek keretében rendszeresen léphetnek fel zenekarok a fővárosi metróban.

Több világváros után most már Budapesten is lehet élőzenét hallani a metróállomásokon. A Budapesti Közlekedési Központ egy ingyenes élőzenei koncerttel színesíti az ügyfelek utazását május 11-én a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a kiváló akusztikával rendelkező Szent Gellért téri metróállomás középső szintjén.

A szerda délutáni csúcsidőben, 16:30 és 18:30 között Havai Gábor gitáros-énekes és Koszti Márk dobos akusztikus duója szórakoztatja a közösségi közlekedés felhasználóit. A két zenész ezzel a formációval április végén debütált a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a zenekar repertoárját saját dalok és feldolgozások színestik.

 

Népszerű külföldi minták alapján válhatnak rendszeressé
a metrókoncertek

A Budapesti Közlekedési Központ szeretné az ügyfelek utazási élményét és a közlekedési morált is javítani, különösen a csúcsidőszakban, amikor a legtöbben szállnak metróra. Ennek érdekében a jövőben rendszeresek lehetnek a koncertek a fővárosi metróállomásokon. A BKK célja, hogy ezzel a kezdeményezéssel a közterületeket, a megállókat vonzóbbá tegye, közös kulturális élményt adjon az utasoknak, és még népszerűbbek legyenek a közösségi közlekedési eszközök a turisták számára is.

Több világvárosban már évek óta hagyomány, hogy a közösségi közlekedés egyes csomópontjaiban – főként metróállomásokon, pályaudvarokon, megállóhelyeken – a helyi közlekedési vállalatok lehetőséget adnak feltörekvő énekesek, együttesek bemutatkozására. Londonban évente 100 ezer órányi zenét hallhatnak az utasok 25 megállóban 39 színpadon előadva, Barcelonában pedig egész évben mintegy 600 zenész 38 hivatalos helyszínen koncertezhet.