Változások a közösségi közlekedésben a hét végétől

Budapest, 2022. április 29. Május 1-én az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a BKK járatai, az M3-as metró pedig a Nagyvárad tértől délre is jár. A jó idő beköszöntével több, kiemelt szabadidős helyszíneket érintő járat is sűrűbben közlekedik e hét végétől.

Április 30-tól, szombattól, sűrűbben vagy bővebb kiszolgálást nyújtva közlekednek a járatok az alábbi vonalakon:

  • A Normafához közlekedő 21A autóbusz hétvégén a kora esti órákban is gyakrabban indul.
  • A 212-es busz hétvégén hosszabb ideig, egészen 19:00-ig jár a Normafához.
  • A Margitszigetet érintő 26-os busz hétköznap délután sűrűbben jár, emellett hétvégén szintén gyakrabban indul, valamint csuklós buszok közlekednek a vonalon.
  • Újra jár a 226-os autóbusz a Nyugati pályaudvar és az Óbudai-sziget között a Margitszigeten keresztül.  A járat csak hétvégén, 30 percenként közlekedik.
  • Hétvégén a Városligetben megrendezett programokhoz kapcsolódva a 72M trolibusz vonalán részben nagyobb, csuklós járművek közlekednek, az M1-es metró mellett trolibusszal is megközelíthető a Városliget.  

A részletes menetrendek a BKK oldalán érhetők el.

 

Újra jár a fogas április 30-tól

Április 30-tól, szombattól ismét közlekedik a fogaskerekű, ezzel egyidőben hétköznap a kora reggeli és a késő esti órákra a BKK bevezeti a TELEfogas szolgáltatást. A részletek a BKK oldalán érhetők el.

 

Így jár az M3-as metró május 1-jén

Az M3-as metró május 1-én két szakaszon Kőbánya-Kispest é a Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest központ között jár, a Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

 

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.