Hétfőtől ivóvízvezeték-felújítás miatt lezárják a Széchenyi rakpart északi szakaszát

Budapest, 2022. április 22. – Folytatja a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréjét a Fővárosi Vízművek. Az újabb szakasz munkái április 25-én, hétfőn kezdődnek a Széchenyi rakparton, ezért a Balaton utca és a Markó utca között (az Olimpia park előtt) elzárják az utat a gépjárműforgalom elől.

Víznyomőcsőcsere.

(A fotó illusztráció)

 

Újabb üteméhez ért a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréje, amelyet a Fővárosi Vízművek saját forrásból végez. A Margit hídtól délre, a Széchenyi rakparton április 25-én, hétfőn kezdődnek, és előreláthatólag 2022. negyedik negyedévében fejeződnek be a felújítási munkák. Ez alatt az idő alatt a Balaton utca és Markó utca közötti teljes útszakaszt elzárják a gépjárműforgalom elől. Az ezt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan idén nyáron kezdődik a csőcsere.

Térkép.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet: folyamatosan fejlődik az alsó rakpart

A Fővárosi Vízművek szakemberei úgy szervezték a munkákat, hogy sokkal rövidebb ideig tartson a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó lezárások ideje. Ezért a régóta esedékes ivóvízfőnyomócső-csere a Fővárosi Önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő projektjeivel összehangoltan valósul meg.

A Lánchídtól északra tavaly augusztus 23-án, délre pedig november 6-án kezdődött a felújítás, idén április 11-én pedig már meg is nyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz. A Jane Haining rakpart is mindkét irányban járható a Lánchíd és az Erzsébet híd között. A pesti Duna-partnak ezt a részét ebben az évben először a hosszú hétvégén, április 15. és 18. között vehették birtokba a mozogni vágyók.