Akció a mélyben

Budapest, 2022. április 28. – A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködésének keretében közösségi közlekedési eszközökön is rendszeres ellenőrzéseket tart az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. április 21-én az M4-es metrót, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték.

(Fotó: BRFK)

 

Az akció során a rendőrök elfogtak egy férfit, akit szabálysértési elzárás miatt köröztek, valamint szabálysértési feljelentést tettek egy férfi ellen közterületi alkoholfogyasztásért. Két személlyel szemben közlekedési szabálysértés elkövetése miatt, illetve egy szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Egy emberhez az egyenruhások mentőt hívtak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében  kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, így további hasonló ellenőrzések is várhatóak.