A 9-es autóbusz vonalán tartott ellenőrzést a BRFK

Budapest, 2022. április 5. – A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal a 9-es busz vonalát ellenőrizték a rendőrök. A jövőben további hasonló ellenőrzések is várhatók, amelyek szervezésekor figyelembe veszik a fővárosiaktól érkező észrevételeket is.

 

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség​ keretében közösségi közlekedési eszközökön is rendszeres ellenőrzéseket tart az utasok biztonsága érdekében. 2022. március 29-én a 9-es buszt, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték.

Az akció során a rendőrök egy embert fogtak el, mert a részére korábban kiszabott pénzbírságokat nem fizette meg. Egy autóssal szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt, egy másik sofőr pedig helyszíni bírságot kapott, mert a megengedettnél több személyt szállított a járműben.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik. A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.