Rend a villamoson

Budapest, 2022. március 11. – A  Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal a 28-as, a 28A és a 62-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték 2022. március 8-án.

Az ellenőrzés során a járműveken és a megállókban nem kellett intézkedniük a rendőröknek, azonban az akció során elfogtak egy nőt, akit azért köröztek, mert egy korábbi pénzbírságot nem fizetett be. Egy férfit lopás miatt, egy másikat pedig jármű önkényes elvétele miatt állítottak elő. Hatósági jelzés hiánya, forgalomból kivont járművel közlekedés, és záróvonal átlépése miatt szabálysértési feljelentést tettek három sofőrrel szemben. Közterületen történő szeszesital fogyasztás, elsőbbségadás kötelezettségének elmulasztása, köztisztasági szabályszegés, személyi igazolvány hiánya és záróvonal átlépése miatt pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.