Ne feledje: hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain!

Budapest, 2021. március 6. – A járványügyi korlátozások feloldásával összhangban március 7-től, hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint a megállóhelyeken és az állomásokon sincs már érvényben a maszkviselési szabály. Hogyha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

A koronavírus-járvány mérséklődése miatt Magyarország Kormánya kivezette a járványügyi korlátozások döntő többségét. A március 4-i, pénteki kormányrendelet (77/2022.) értelmében március 7-től, hétfőtől már a közösségi közlekedés használatakor, az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon sem kötelező a maszkviselés.

A BKK Központi ügyfélszolgálata, illetve a BKK Ügyfélközpontok ugyancsak igazodnak a járványügyi korlátozások visszavonásához, ezért az ügyfeleknek, valamint a BKK-munkatársaknak sem kötelező hétfőtől a maszkviselés. De természetesen egyéni döntés alapján a jövőben is bárki viselhet maszkot, hogy védje az egészségét.

A BKK továbbra is odafigyel az ügyfelei egészségvédelmére: kérjük, használják a személyes értékesítőhelyeken a bejárat közelében elhelyezett kézfertőtlenítőt. Javasoljuk az érintésmentes bakkártyás fizetést, valamint éljenek a személyes kapcsolatok nélküli ügyintézés lehetőségével, használják a BudapestGO applikációt, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről..

A legközelebb eső értékesítési pontot a BKK pontkereső oldalán érdemes megkeresni.