Hosszabb útvonalon közlekedik a 82-es troli március közepétől

Budapest, 2022. március 2. – A hét minden napján meghosszabbított útvonalon, az Örs vezér tere és a Mexikói út között jár a 82-es troli március 12-től, szombattól. A járat a jelenlegi hétvégi útvonalától eltérő, rövidebb és gyorsabb vonalvezetéssel éri el a földalatti végállomását. A fejlesztéssel egy időben új sűrítőjárat is indul 82A jelzéssel az Örs vezér tere és az Uzsoki Utcai Kórház között.

82-es troli.

(A 82-es troli március 12-től az Uzsoki Utcai Kórház helyett már minden időszakban a Mexikói útig közlekedik)

 

A 82-es troli meghosszabbításának köszönhetően minden időszakban könnyebben elérhetővé válik a Vezér utca és a Szugló utca térségéből a belváros felé közlekedő M1-es metró és 70-es trolibusz, a Hungária körúton végighaladó 1-es villamos, a Csáktornya park felé közlekedő 74-es és 74A trolibuszok, valamint a Rákospalota felé kapcsolatot biztosító 25-ös és 225-ös autóbuszok, miközben a jelenlegi hálózati kapcsolatok is megmaradnak.

A 82-es trolibusz az Erzsébet királyné útja / Róna utca megállótól az Erzsébet királyné útján keresztül éri el a Mexikói út metróállomást, a Szőnyi út térsége a 32-es buszokkal továbbra is elérhető marad.

A járat hétköznapokon 15-20, hétvégén 10-15 percenként jár március közepétől az Örs vezér tere M+H és Mexikói út M között, emellett a munkanapokon 5:00 és 21:00 között a 82A betétjárat is segíti a közlekedést az Örs vezér tere és a Uzsoki Utcai Kórház között, így a közös szakaszukon hétköznap 7-10 percenként közlekednek a trolibuszok.

A 82-es trolibusz vonalán a jövőben kizárólag modern, alacsonypadlós, klimatizált, járművek közlekednek, amelyek a Róna utca és a Mexikói út közötti szakaszt önjáró üzemmódban, akkumulátoros hajtással teszik meg.

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat továbbra is elkötelezett a fejlesztések mellett, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány és a kormányzati döntések miatt rendkívül szűkös források állnak a rendelkezésre. Ezek egyik fontos eleme a fővárosi trolifejlesztések megvalósítása, amelynek köszönhetően további új, korszerű trolibuszok érkezhetnek Budapestre, ha megvan hozzá az anyagi fedezet. Erről a BKK oldalán olvashat.