Biztonságban a 99-esen

Budapest, 2022. március 27. – Folyamatosan zajlik a BRFK és a BKK közös akciója, amelynek többek között az a célja, hogy a fővárosban közlekedőknek javuljon a biztonságérzete. Ezúttal a 99-es autóbusz vonalát ellenőrizték a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a  Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség​ keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. március 23-án ellenőrizték a 99-es buszt, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a rendőrök három embert fogtak el, mert körözés volt ellenük kiadva. Kettőt szabálysértési elzárás, egyet lopás miatt kerestek. Közterületen történő szeszesital fogyasztás miatt egy buszmegállóban várakozóval szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik. A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.