A föld alatt is biztonságban

Budapest, 2022. március 22. A BKK és a BRFK együttműködésének keretében ezúttal az M2 metróvonalat ellenőrizték. A metrószerelvényeken és a megállóhelyeken nem volt szükség intézkedésre.

BRFK_ellenorzes_M2_es_metró

A  Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. március 18-án ellenőrizték az M2-es metrót, a megállóhelyeket és azok környékét. A rendőrök a metrószerelvényeken és a megállókban nem találkoztak jogsértéssel, intézkedésre a megállóhelyek környékén volt szükség.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök négy embert fogtak el: hármat szabálysértési elzárás miatt kerestek, egyiküket  pedig lopás miatt körözték, illetve mert nem kezdte meg jogerős büntetésének letöltését, valamint kábítószer birtoklása miatt is eljárást indítottak ellene.

Három főt állítottak elő, két esetben koldulás szabálysértés, egy esetben pedig zaklatás megalapozott gyanúja miatt. Ezen felül a járőrök egy fővel szemben köztisztasági szabálysértés miatt szabtak ki helyszíni bírságot.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.​