Változik a közlekedési rend az Október huszonharmadika utcában

Budapest, 2022. február 3. – Folytatódik a felújítás az Október huszonharmadika utcában, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani 2022. február 5-től, szombattól. A forgalmi változások a közösségi közlekedést is érintik.

Folytatódik az Október huszonharmadika utcában a közműfelújítás, ezért 2022. február 5-étől, szombattól lezárják a Petőfi híd felé vezető oldalt a Fehérvári út és az Baranyai tér között. A két irány forgalma a kifelé vezető oldalon irányonként két sávban haladhat.

A Bercsényi utcánál nem lehet visszafordulni, illetve balra kanyarodni a bevásárlóközpont mélygarázsa felé, ezt a Budafoki út előtt kialakított ideiglenes jelzőlámpás csomópont biztosítja.

A Baranyai térről és a Kőrösy József utcából nem lehet kihajtani az Október huszonharmadika utcára.

Az Október huszonharmadika utcáról nem lehet balra, a Budafoki útra kanyarodni a centrum felé.

A városból kifelé tartók nem kanyarodhatnak az Október huszonharmadika utcából balra, a Fehérvári út felé.

Közösségi közlekedést érintő változások:

  • az Október huszonharmadika utcában a Fehérvári út és a Bercsényi utca közötti megállóhelyek ideiglenesen szünetelnek, a 153-as, a 154-es, a 212-es és a 918-as autóbuszokra a Bocskai úton lehet felszállni;
  • az 53-as, a 150-es, valamint a 154-es autóbuszok csak Újbudáig közlekedő járatai a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak, és az Újbuda-központ végállomás helyett a Móricz Zsigmond körtérnél szállítják le az utasokat. A buszokra a Fehérvári úton kijelölt ideiglenes megállóhelyeken, valamint a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet felszállni;
  • az 58-as autóbuszok a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak, és a Móricz Zsigmond körtérig, a Karinthy Frigyes úton kijelölt végállomásig közlekednek. A Móricz Zsigmond körtértől a Budafoki út érintésével érik el Újbuda-központot, ahol a buszokra a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet felszállni.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.