Legalább újabb három évig biztosított a BKK bérlet- és jegykiadó automatáinak üzemeltetése

Budapest, 2021. december 1. – A Budapesti Közlekedési Központ és a Senso Media Zrt. szerződést kötött a BKK bérlet- és jegykiadó automatáinak üzemeltetéséről. A megállapodás 2021. december 22-től legalább három évre biztosítja az automatahálózat üzemeltetését és az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálását.

A Senso Media Zrt. veszi át a hálózat átadás-átvételi folyamatának lebonyolítása után a BKK bérlet- és jegykiadó automatáinak teljes körű üzemeltetését. Dr. Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, valamint a közbeszerzési eljárás nyertese 2021. december 1-jén aláírta a BKK bérlet- és jegyautomaták hálózatának üzemeltetéséről szóló szerződést.

 

Az új üzemeltetési megállapodás előnyei

A Senso Media Zrt. a kedvezőbb havi üzemeltetési díjak mellett vállalta a BKK-nak előnyösebb, szigorúbb szerződéses határidőket, kötbéreket, illetve a készpénzes és készpénzmentes üzemelési mód lehetőségének megteremtését is. Ezzel párhuzamosan a T-Systems Magyarország Zrt. folytatja a meglévő rendszer szoftveres és hardveres fejlesztését: többek között az e-számla bevezetését, a mobilkészülékről történő QR-kód beolvasás lehetőségének kialakítását és a 4G routerek cseréjét – ezek befejezése 2022. első negyedévben várható.

 

Célok és irányelvek a hálózat optimalizálásához

Az online vásárlások térnyerése, valamint az automatákból és mobilapplikációkon történő vásárlás az automatahálózat fejlesztését, egyúttal optimalizálását is megköveteli. Ennek részeként a jelenleg üzemelő 364 automatából 318 elérhető gép lesz a fővárosban. A TVM-automaták számának csökkentését elsősorban a mobiljegy részesedésének dinamikus növekedése indokolja, amely tovább erősödhet azt követően, hogy a jegy- és bérletvásárlás funkció beépül a megújuló BKK Futár alkalmazásba. A hálózat optimalizálásában a készpénzmentes vásárlás iránti igény és a fenntartható üzemeltetés is fontos szerepet játszik. A főbb csomópontokon, az utasáramlási szempontok szerinti kiemelt helyszíneken lévő automaták kevésbé érintettek, ezeken a helyeken a gyors, gördülékeny vásárlás változatlanul biztosítva marad. A BKK ügyfélközpontjai, pénztárai és a viszonteladók ugyancsak alternatívát kínálnak azoknak, akik papíralapú jegyet vagy bérletet vásárolnának Budapesten.

 

Az automaták pontos helyéről a BKK pontkereső oldalán, ezen a linken lehet tájékozódni.