A Blaha Lujza tér felújításának kulisszatitkai és a BKK további projektjei a legfrissebb podcastadásunkban

Budapest, 2021. december 10. – A Budapesti Közlekedési Központ nem csupán a közösségi közlekedés szervezésével foglalkozik, feladatai közé tartozik a közlekedési hálózat és infrastruktúra fejlesztése, valamint a főváros élhetőbbé tétele. A Blaha Lujza tér felújításának kulisszatitkairól, a kivitelező eddigi legnagyobb kihívásairól, továbbá a BKK projektjeinek izgalmas és ez idáig kevésbé felfedett részleteiről a Nekem Budapest podcast legfrissebb, kilencedik adásában hallhatnak.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatban lévő és tervezett projektjeiről a Nekem Budapest podcast kilencedik epizódjában Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője és szóvivője beszélget Horváth Lászlóval, a BKK projektmegvalósítás igazgatójával, valamint Rácz Zoltánnal, a BKK infrastruktúra- és járműprojektiroda osztályvezetőjével. A beszélgetéshez csatlakozik Király Gábor Péter, a STRABAG területi igazgatója, aki a Blaha Lujza tér felújításának kulisszatitkaiba avatja be a hallgatókat, és többek között azt is elmondja, mi jelentette ez idáig a legnagyobb kihívást az ikonikus tér és a csomópont felszíni megújítása közben.

A BKK mint közlekedésszervező a Fővárosi Önkormányzattal közösen egy élhetőbb Budapest kialakítására törekszik: a nagyberuházások, átépítések és új létesítmények kivitelezése mellett a már meglévő infrastruktúra karbantartása is elengedhetetlen – és állandó kihívás elé állítja a szakembereket.

A BKK a szűkös anyagi források ellenére elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó korszerűsítési munkák, azaz a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása, a pesti Duna-part újjáépítése, valamint az 50-es villamos vonalának akadálymentesítése mellett a fővárosi útfelújítások és járműbeszerzések lebonyolítása is hozzá tartozik. A jelenlegi projektek összköltsége eléri a 70 milliárd forintot.

A podcastsorozat kilencedik epizódja már elérhető a Spotify-on, a SoundCloudon, az Apple Podcastokban, Deezeren és az Anchor FM oldalán.