Újszerű megállónévtáblák segítik az utasokat Budapesten

Budapest, 2021. november 15. – Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a BKK. Az újításnak köszönhetően a kód beolvasása lehetővé teszi, hogy az utazástervező applikáció azonnal megjelenjen a felhasználó mobilkészülékén, így biztosítva a könnyebb és gyorsabb utazást.

Amikor a BKK ügyfelei mobileszközükkel leolvassák a QR-kódot az új névtáblákról, azonnal eljutnak a BKK FUTÁR applikáció felületére, vagy annak hiányában egy weboldalra, amely megjeleníti az adott megállóból induló járatokat. Az ügyfél így pontosabb információt kaphat arról, hogy az adott busz hol jár, mikor érkezik meg, illetve, ha esetleg újra kell terveznie az utazását, ezt azonnal megteheti az alkalmazás segítségével.

A FUTÁR alkalmazás 2014-es indulása óta folyamatosan fejlődik. 2021. augusztusától az utazástervező alkalmazás már a MÁV-HÉV adatait is valós időben jeleníti meg. Az új funkciónak köszönhetően egyszerűbben tervezhetik meg utazásukat a felhasználók. Hamarosan újabb fejlesztések várhatók az applikációban. A BKK INFO aktuális hírei is megjelennek majd, így a forgalmi információkról és a közlekedést ért változásokról is azonnal értesülhetnek az utasok. Elérhetővé válik továbbá a valós idejű újratervezés, a megosztáson alapuló közlekedési eszközöket használók pedig térképen találhatják meg a gyűjtőpontokat.

A megújult táblák tesztidőszaka hétfőn indult, eleinte csak tíz megállóhelyen láthatók a QR-kódok: a Károly körút (Astoria M), a Deák Ferenc tér M három megállójában, a Március 15. tér két megállóhelyén, a Dayka Gábor utca, a Móricz Zsigmond körtér M, valamint a Dráva utca két megállójában.

Amennyiben a tesztidőszak során pozitív lesz a visszajelzés az utasok részéről, a BKK további megállókra is kiterjeszti az újítást.