Társadalmi egyeztetés az Észak-Pesti Kórház és a fóti áruházi terület kiszolgálásának átalakításáról

Budapest, 2021. november 25. – Az Újpalota és Rákospalota térségében számos áruházat, szociális intézményt és lakóterületet összekötő 224-es buszjárat várhatóan 2022 januárjától nem közlekedik. A Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetésre bocsátja a tervezett közlekedési változásokat, amelyek célja, hogy az érintett intézmények, áruházak gyors és kényelmes megközelítése továbbra is biztosítható legyen. A BKK 2021. december 8-ig várja a változásokkal kapcsolatban az ügyfelek észrevételeit.

224-es busz.

A több külső partner finanszírozásában közlekedő járat szerződésének megszűnése miatt a BKK áttekintette a térségben a 224-es busz által kiszolgált áruházak és szociális intézmények elérhetőségének lehetőségeit. A BKK a XV. kerületi Önkormányzattal egyeztetve az eddig a 224-es busz által biztosított szolgáltatást az alábbi módon tervezi átalakítani:

 

A 224-es buszjárat várhatóan 2022 januárjától nem közlekedik.

 

A fóti Auchan áruház XV. kerületi kapcsolatait az áruház által jelzett igények alapján a 125-ös busz bizonyos indulásainak meghosszabbításával biztosítja a BKK: a 125B jelzéssel induló új buszjárat a Bosnyák tértől a Hulladékhasznosító Mű megállóhelyig közlekedik a 125-ös busz vonalán, majd a Felsőkert utcán keresztül Fót, Auchan áruházig mindennap 10 és 15 óra között 60 percenként, ezen kívül kora reggel és késő este további néhány indulással.

 

Az Észak-Pesti Kórház megállót a 231-es busz szolgálja ki: az Örs vezér tere M+H végállomás felé a Bánkút utcától a Vasutastelep utca–Széchenyi út–Őrjárat utca útvonalon éri el a Szent Korona útját, így nem érinti a Kolozsvár utca megállót, helyette a 973-as busz Vasutastelep utca megállójában és a 224-es busz Észak-Pesti Kórház megállójában áll meg.

 

Társadalmi egyeztetés.

(A fotóra kattintva nagyobb méretben jelenik meg az ábra)

 

A változások bevezetésének tervezett időpontja 2022. január. Az iménti javaslatokkal kapcsolatban a BKK 2021. december 8-ig várja az ügyfelek észrevételeit a társadalmi egyeztetés felületén.