Legalább további 3 évre biztosított a BKK bérlet- és jegyautomatáinak üzemeltetése

Budapest, 2021. november 12. – Döntött a BKK: a Senso Media Zrt. lett a fővárosban működő bérlet- és jegykiadó automaták hálózatának üzemeltetéséről szóló közbeszerzési eljárás nyertese. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban legalább további 3 évre biztosított lesz az automatahálózat működtetése.

A BKK bérlet- és jegykiadó automatáinak üzemeltetéséről szóló jelenlegi szerződés 2021. december 21-én lejár, ezért idén szeptemberben elindult az új szerződés megkötéséhez szükséges közbeszerzési eljárás. A határidőig beérkező ajánlatokat a BKK a törvény által előírt módon megvizsgálta, értékelte, majd 2021. november 11-én a Senso Media Zrt.-t hirdette ki nyertesnek, amely a legkedvezőbb ajánlatot tette. A közbeszerzési szabályok alapján a szerződés aláírását követően 2021. december 22-től legalább 3 évre lesz biztosított az automatahálózat üzemeltetése Budapesten, a megállapodás időtartama további 1+1 évvel opcionálisan meghosszabbítható.

A most záruló közbeszerzéssel párhuzamosan a Budapesti Közlekedési Központ egyéb lépéseket is tett annak érdekében, hogy az automatahálózat mind technikai, mind felhasználói szempontból fejlődjön. A BKK megrendelésére a jelenlegi üzemeltető, a T-Systems belülről átépíti, korszerűbbé teszi a készülékeket, ami időszerű, hiszen a rendszer már 7 éves. A Budapesti Közlekedési Központ emellett folyamatosan figyeli a vásárlási szokásokat, a változó technikai körülményeket, a bevételek alakulását, az automaták kihasználtságát és ezek alapján optimalizálja értékesítési csatornáit, köztük az automatahálózatot is. A társaság egyik legfontosabb célja, hogy minél jobban alkalmazkodjon a fővárosban közlekedők igényeihez, szokásaihoz. Ennek köszönhetően a hálózat üzemeltetése az eddigiekhez képest gazdaságilag fenntarthatóbbá válik.