Kiemelt ellenőrzést tartottak a BKK járatain

Budapest, 2021. október 8. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága három napos akciót szervezett október elején annak érdekében, hogy a fővárosi közösségi közlekedési járatokon zavartalan és biztonságos legyen az utazás mindenki számára. A kezdeményezés során a BKK jegyellenőrei a FÖRI munkatársainak kíséretében ellenőrizték a BKK járatait, amely során azt is vizsgálták, hogy a közösségi közlekedést használók érvényes jeggyel vagy bérlettel veszik-e igénybe a BKK szolgáltatását.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) közös ellenőrzést tartott 2021. október elején három napon át. Az akció során három közös csoport járta a fővárost, reggeltől estig főleg az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 24-es villamos, a 72-es, a 80-as és a 83-as troli, valamint a 9-es és a 99-es autóbusz vonalára koncentrálva. Az ellenőrzések alatt összesen 38 utast pótdíjaztak a helyszínen, és további 83 személy kért lehetőséget a későbbi fizetésre. A BKK jegyellenőrei minden esetben eredményesek voltak a menetdíjat meg nem fizetőkkel szemben, akik közül senki sem próbálta fizetés nélkül elhagyni a helyszínt. A közterület-felügyelők közbelépésére szerencsére nem volt szükség, már a demonstratív jelenlét is elég volt ahhoz, hogy az utasok magatartása szabálykövetőbb és együttműködőbb legyen.

A jövőben is folytatódik a BKK és a FÖRI közös akciója. A két szervezet stratégiai partnerként együttműködve rendszeresen végez célzott ellenőrzéseket a főváros közösségi közlekedési vonalain. Az akció célja, hogy kiszűrjék azokat a személyeket, akik a BKK járatait jegy és bérlet nélkül használják, illetve, hogy erősítsék a közbiztonságot. A közös ellenőrzéseket a szükséges intenzitással folytatják különböző vonalakon tervezetten és szúrópróbaszerűen egyaránt.

Budapesti Közlekedési Központ

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság