Budapest pályázata is döntős lett a fenntartható városi mobilitási díjak között

Budapest, 2021. október 28. A CIVITAS nemzetközi szervezet szakmai versenyén Budapest pályázata döntős helyezést ért el a város zöldítése, a fenntartható mobilitással kapcsolatos beruházásai és a váróslakók bevonására tett intézkedéseivel. A fenntartható közlekedés terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt elismerő CIVITAS-díjak célja felhívni a figyelmet azokra az európai városokra, ahol a legambiciózusabb, leginnovatívabb és legsikeresebb fenntartható városi mobilitási megoldásokat vezetik be.

(A fotó illusztráció)

 

Az idén is elismerték és díjazták a városok fenntarthatóságért végzett munkáját. A díjátadót a 2004 óta minden évben megrendezett CIVITAS Forum konferencia keretein belül, október 20-án tartották. A nemzetközi szervezet által kiosztott díjak nemcsak a városok fenntarthatóságért végzett munkáját támogatja, de a díjazott nyertesek példaként is szolgálnak Európa más városai számára, inspirálva őket saját kezdeményezéseikben a tisztább és jobb városi közlekedés érdekében.

A 2021-es díjakra három kategóriában – Átalakulás (Transformation), Hagyomány (Legacy) és Klímasemlegesség (Climate Neutral) – hirdettek két-két döntőst, illetve egy győztest. Budapest pályázata döntős helyezést ért el az ’Átalakulás’ kategóriában a győztes Aachen mellett, amit a város zöldítése, a fenntartható mobilitással kapcsolatos beruházásai és a váróslakók bevonására tett intézkedéseivel érdemelt ki.

Pályázatunk kiemelte a Blaha Lujza tér és a pesti rakpart zöldítését, a MOL Bubi sikerét, a közösségi gyűlést a klímaváltozásról, valamint a részvételi költségvetést. Az elismerő oklevelet Aachen városában Németh Zsolt, a Budapest Főváros Brüsszeli Képviseletének munkatársa vette át.

A díjátadón vetített rövid videó Budapestről itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=mUR3nz8xcko&list=PLMkqrY_wf-U5Muk9RJ8BaL22M-j0hW4VD&index=6.