Szeptember 4-től új helyen állnak meg a buszok a Normafánál

Budapest, 2021. szeptember 1. – Szeptember 4-től a Normafát érintő járatok, a 21-es, a 21A, a 212-es buszok, valamint a 990-es éjszakai járat új helyen, az új Eötvös úton kialakított Normafa, látogatóközpont megállóban állnak meg. Ezzel egyidőben a korábbi Normafa végállomás megszűnik, és a BKK járatok által korábban érintett útszakasz – a régi Eötvös út – a továbbiakban korlátozott behajtási övezeté válik.

A főváros egyik legismertebb kirándulóhelye, a Normafa térségében jelentős területfejlesztések történtek, összhangban az élhető város kialakításával kapcsolatos törekvésekkel. A városrendezési célkitűzésekhez a BKK azzal csatlakozik, hogy magas színvonalú közösségi közlekedési szolgáltatást nyújt kirándulóhelyhez, mindezt úgy, hogy a zöldövezetben mérsékli az autóbuszközlekedés okozta környezeti terhelést az üzemi jellegű feladatok áthelyezésével.

A fenntartható közlekedési módokat, a környezetbarát megoldásokat előtérbe helyezve a BKK célja, hogy a kirándulók utazásukhoz a közösségi közlekedési szolgáltatást válasszák. Ennek érdekében a BKK két fő irányból, a Széll Kálmán tér felől a 21-es és 21A járatokkal, valamint hétvégi napokon a Boráros tér és Dél-Buda felől a 212-es járattal is közvetlen szolgálatást kínál, együttesen mintegy 4-5 perces követési gyakorisággal. A Normafát érintő vonalakon kizárólag alacsonypadlós, klimatizált, környezetbarát – a legszigorúbb környezetvédelmi besorolású, EURO-6-os motorral felszerelt – járművek közlekednek. A térség könnyebb kerékpáros megközelíthetőségének érdekében – a fogaskerekű mellett – a 21-es, a 21A és a 212-es buszokra is fel lehet szállni kerékpárral hétköznapokon és hétvégente is.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.