Ismét ellenőrizték a buszsávokat – a rendörök több mint hatvanszor intézkedtek

Budapest, 2021. szeptember 4. – A biztonságos és zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében a BRFK, a FÖRI, valamint a BKK folyamatosan együttműködik. A legutóbbi, kétnapos akció során hatvanhárom esetben intézkedtek a rendőrök a buszsáv szabálytalan használata miatt.

(A fotó egy korábbi akció során készült)

 

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködés keretében 2021. augusztus 30-án és 31-én (hétfőn és kedden) újra célzottan ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat.

A kétnapos ellenőrzés során a rendőrök az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 63 esetben intézkedtek. A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 62, az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint hat emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek.

Szabálytalan rakodás, záróvonal átlépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, illetve a megállás szabályainak megszegése miatt tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot, tilos jelzésen történő áthaladás, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig kétszer közigazgatási bírságot. Két, vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult.

A BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködik a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében, ezért bármikor számítani lehet buszsávellenőrzésekre a fővárosban.