A labdarúgó vb-selejtezők idején is a közösségi közlekedés a megoldás!

A labdarúgó világbajnokság selejtező-mérkőzései alatt a BKK bővített szolgáltatással igyekszik zavartalanná és gördülékennyé tenni a meccsre látogatók közlekedését. Elsőként a magyar válogatott Anglia elleni mérkőzését rendezik meg szeptember 2-án (csütörtökön) 20:45-től a Puskás Arénában. Ezen a napon 17:30-tól várhatóan 23:30-ig jelentős közúti lezárásokra kell számítani, továbbá a stadion környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát. A mérkőzések helyszínét érintő közösségi közlekedési vonalakon – a megnövekvő forgalomhoz igazodva – a BKK járatsűrítésekkel készül. Az utazás megtervezéséhez a mérkőzés ideje alatt is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

A Puskás Aréna környezetében útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére. Aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje az aktuális közlekedési tájékoztatásokat.

A mérkőzés ideje alatt a stadion környékén korlátozva lesznek a parkolási lehetőségek, illetve jelentős közúti korlátozásra is kell számítani. A BKK javasolja, hogy a mérkőzésekre igyekvők elsősorban a kötöttpályás közlekedési eszközöket – azaz a metrókat és a villamosokat – válasszák, valamint kéri, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket.

 

A Puskás Aréna megközelítése közösségi közlekedéssel

A BKK járatsűrítésekkel segíti a szurkolók utazását: elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni. Az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalog közelíthető meg.

Emellett az aréna elérését a BKK a Thököly út felől is bővíti: a belvárosból a Thököly úton át Zugló, illetve Újpalota felé közlekedő valamennyi autóbusz – így a 7E, a 8E, a 108E és a 133E gyorsjárat is – egységesen megáll a Reiner Frigyes park és a Stefánia út / Thököly út megállóhelyen is. A mérkőzés végeztével a hazajutást segítve a 7E autóbuszok sűrűbben, illetve a késő esti órákban is közlekednek.

Ezen felül a BKK munkatársai a mérkőzés ideje alatt folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges még további járatsűrítést bevezetni.

 

Közúti lezárások a mérkőzés alatt

A selejtező mérkőzés miatt lezárásokra kell készülni 17:30-tól 23:30-ig a Dózsa György út, a Kerepesi út és a Thököly út között, az Ifjúság útja, a Kerepesi út és a Stefánia út között, a Stefánia út, a Hungária körút és a Thököly út között, valamint az Egressy út, a Hungária körút és a Stefánia út között. A Verseny utcát és az Istvánmezei utat teljes hosszában lezárják. Sávkorlátozásra kell számítani a Hungária körúton az Egressy út és a Stefánia út között.

Közösségi közlekedési változások

A labdarúgó-mérkőzés zárásai miatt várhatóan 17:30 és 23:30 között változásokra kell számítani a Dózsa György úton közlekedő, illetve a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló járatok közlekedésében.

  • A 30-as járat mindkét irányban a Thököly út – Dózsa György út útvonalon közlekedik (a 30A, és a 230-as autóbuszokkal megegyezően), nem érinti a Verseny utcát.

  • A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion metróállomás helyett – a 79M járat útvonalán – a Keleti pályaudvar felé közlekedik.

  • A 77-es trolibusz a Stefánia utat elkerülve mindkét irányban a Hungária körúton közlekednek az Egressy út és a Puskás Ferenc Stadion metróállomás között.

  • A Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál a 95-195-ös és a 130-as autóbuszokra módosított megállóhelyen, a Hungária körúton kijelölt megállóban lehet felszállni.

Kérjük, hogy mindig figyeljék a tájékoztatókat, a részletekről és a forgalmi változásokról a BKK folyamatosan hírt ad. Az utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.