Szombattól nem kell maszkot viselni a közösségi közlekedés használatakor

Budapest, 2021. július 2. – A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban a közösségi közlekedés használatakor és a zárt helyiségekben – például a metróállomásokon – sincs már érvényben a maszkviselési szabály. Hogyha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

A koronavírus-járvány mérséklődése miatt feloldották a járványügyi korlátozások jelentős részét. A legújabb kormányrendelet (365/2021.) értelmében már a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben, vagyis a metróállomásokon sem kötelező a maszkviselés.

A kormányrendelet ugyanakkor kitér arra, hogy aki szeretné, továbbra is viselheti a szájat és orrot eltakaró maszkot, ez senki számára nem tiltható meg.

 

A BKK Központi Ügyfélszolgálata, illetve a BKK Ügyfélközpontok ugyancsak igazodnak a járványügyi korlátozások enyhítéséhez, ezért az ügyfeleknek, valamint a BKK-munkatársaknak sem kötelező szombattól a maszkviselés. De természetesen egyéni döntés alapján a jövőben is bárki viselhet maszkot, hogy védje az egészségét.

A legközelebb eső értékesítési pontot a Pontkereső oldalon érdemes megkeresni.

 

Hatékony védelem a koronavírus-fertőzés ellen

A kötelező maszkviselés tavaly április óta volt érvényben, ennek és a rendszeres fertőtlenítésnek köszönhetően a közösségi közlekedés biztonságos választás maradt. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk a járvány elleni küzdelem egyik hatékony eszközének bizonyult.