Nem okozott komolyabb fennakadást a Blaha Lujza tér felújításakor megdőlt oszlop

Budapest, 2021. július 16.Megtámasztották és kihorgonyozták a felsővezeték-tartó oszlopot a Blaha Lujza téren. A kivitelező cég és a BKV munkatársai gyorsan elhárították a problémát, nem okozott jelentősebb fennakadást a közlekedésben a megdőlt oszlop.

A Blaha Lujza téren zajló felújítási munka közben július 16-án kora délután az aluljáró feletti beton és aszfaltréteg eltávolításakor az egyik villamos felsővezeték-tartó oszlop kissé megdőlt, ezáltal a felsővezeték néhány centiméterrel elmozdult. Az oszlop megtámasztásáig, körülbelül egy órán át, a 4-es és a 6-os villamos helyett az Oktogon és a Blaha Lujza tér között pótlóbusz közlekedett. Az oszlop elmozdulása nem jelentett balesetveszélyt sem az utasok, sem a felújításban részt vevők számára.

A tér felújításán dolgozó kivitelezők azonnali beavatkozása és a kiérkező BKV-s szakemberek gyors és hatékony közreműködésének köszönhetően sikerült megtámasztani és kihorgonyozni az oszlopot, amelyet végleges megoldásként hamarosan kicserélnek.

A Blaha Lujza téren történt eset kézzel fogható bizonyíték arra, hogy miért nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a budapesti közterületek, útpályák, hidak és aluljárók, egyéb műszaki berendezések rekonstrukcióját. Fontos folyamatosan karbantartani és a megfelelő időben, ütemezetten elkezdeni a felújításokat, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset.

Az ideiglenes villamospótlás miatt köszönjük a közlekedők türelmét, a hiba gyors elhárítása miatt pedig a szakemberek munkáját.

Budapesti Közlekedési Központ