Az 51-es villamos vonalán tartottak ellenőrzést a rendőrök

Budapest, 2021. július 3. – Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció július 1-jén, csütörtökön volt az 51-es villamos vonalán, valamint a megállóhelyeken és azok környékén.

A BRFK és a BKK munkatársainak közös ellenőrző akciója csütörtök kora reggeltől estig tartott. Ez idő alatt a rendőrök a villamoson nem találkoztak jogsértéssel, csupán egy emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, mert a megállóban fogyasztott alkoholt.

A többi intézkedés a megállóhelyek környékén közlekedő autósokat érintette. Egy alkalommal szabtak ki a rendőrök közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása, egy-egy esetben pedig helyszíni bírságot lejárt műszaki, illetve jogosítvány hiánya miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak.

Az akcióról készült videót ezen a linken lehet megnézni.