Vágányfelújítás miatt nem járnak az 59-es és az 59A villamosok június 16-tól augusztus 9-ig

Budapest, 2021. június 14.Felújítják a villamosvágányokat a Nagyenyed utcában, ezért június 16-án, szerdától augusztus 9-én, hétfőig az 59-es és az 59A villamosok nem közlekednek, helyettük a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között az 59-es pótlóbusszal lehet utazni.

A felújítás miatt egyirányúsítják a Nagyenyed utcát a Déli pályaudvar irányában. A munkaterület mellett egy forgalmi sáv járható az érintett szakaszon. Az Istenhegyi út felől érkezők nem érik el közvetlenül a Nagyenyed utcát: a Böszörményi útra jobbra kanyarodva, a villamosperont megkerülve visszafordulva lehet onnan jobbra behajtani a Nagyenyed utcába.

A Széll Kálmán tér felől az Istenhegyi út a Kék Golyó utcán keresztül vagy az Alkotás utca–Királyhágó utca–Királyhágó tér–Orbánhegyi út útvonalon érhető el.

Az Alkotás utcában a BAH csomópont felé a Nagyenyed utcánál sávelhúzásra kell számítani.

A közúti forgalomkorlátozások a környéken közlekedő buszokat is érintik: a Nagyenyed utca egyirányúsítása miatt az Istenhegyi út–Kék Golyó utca csomópontot a hegyvidék felé közlekedő autóbuszok nem érintik. Ennek megközelítése a belváros felől az Alkotás utcai Nagyenyed utca megállóhelyektől (17-es és 61-es villamos, valamint 102-es autóbusz és 59-es pótlóbusz) gyalogosan, illetve a Királyhágó téren átszállva a Széll Kálmán tér felé közlekedő 102-es autóbuszra vagy 59-es pótlóbuszra lehetséges.

  • A 21-es és 21A autóbuszok a Déli pályaudvar és a Szent Orbán tér, illetve a Kék Golyó utca és a Déli pályaudvar között mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek: a Normafa felé a Kék Golyó utcai csomópontot nem érintve az Alkotás utca–Királyhágó utca–Orbánhegyi út útvonalon közlekednek, a Királyhágó téren, a Galántai utcánál és a Szent Orbán téren a 212-es autóbusz megállóiban állnak meg; a Széll Kálmán tér felé nem marad ki megállójuk, viszont megállnak a Királyhágó téren és a Márvány utca–Alkotás utca csomópontban.
  • A 39-es autóbusz a Batthyány tér felé a Kék Golyó utca és a Déli pályaudvar között módosított útvonalon jár, a 21-es és 21A buszokkal megegyező útvonalon.
  • A 102-es és a 990-es autóbuszok a Szendrő utca, illetve a Normafa felé, valamint az 59-es pótlóbusz a Gazdagréti tér felé módosított útvonalon közlekednek a Déli pályaudvar és a Királyhágó tér között, a Kék Golyó utcai csomópontot nem érintve az Alkotás utca–Királyhágó utca útvonalon, és megállnak az Alkotás utcában a Nagyenyed utca pótlóbusz megállóhelynél és a 105-ös autóbusz Királyhágó utca megállóhelyén.

Utazásuk megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Budapesti Közlekedési Központ