Kétnapos akcióval folytatódott a fővárosi buszsávok ellenőrzése

Budapest, 2021. június 5. – Két nap alatt 62 szabálytalanság miatt intézkedtek a budapesti rendőrök a buszsávok szabálytalan használata miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében 2021. június 1-jén és 2-án ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. A kétnapos ellenőrzés alatt a rendőrök 53 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, két szabálysértési feljelentést tettek, valamint tilos jelzésen való áthaladás miatt két esetben szabtak ki közigazgatási bírságot.

Útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, illetve bukósisak viselésének hiánya miatt egy-egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot; míg egy vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult.

A BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködik a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében. Ennek keretében továbbra is várhatóak ilyen ellenőrzések a fővárosban.

Budapesti Közlekedési Központ