Elkezdődhet a munka a Péterhegyi úton, szombattól más útvonalon járnak a buszok

Budapest, 2021. június 10. – Lezárult az újbudai Péterhegyi út felújításának előkészítése, június 14-én, hétfőn a kivitelező Colas Út Zrt. átveszi a munkaterületet, az arra közlekedő autóbuszok útvonala viszont már szombaton megváltozik.

Jelentős szakaszához ért a XI. kerületi Péterhegyi út felújításának folyamata, a június 14-i, hétfői munkaterület-átadás után elkezdődhet a tényleges munka a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszon. A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogátkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogátkelőhely készül.

Még a helyszíni kivitelezési munkák megkezdése előtt, június 12-én, szombaton megváltozik a Péterhegyi út forgalmi rendje, ez érinti az arra közlekedő autóbuszok útvonalát is. A Péterhegyi út Neszmélyi út és Egér út közötti szakasza egyirányú lesz az Egér út felé. Az autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve közlekednek, ezért hosszabb menetidővel kell számolni.

  • A 150-es autóbusz Újbuda-központ M felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út (Menyecske utca) megállóhelyeket, ideiglenesen megáll azonban az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 8E, a 40-es és a 88-as autóbuszok megállóhelyén (Sasadi út).
  • A 153-as autóbusz Gazdagréti tér felé nem érinti az Őrmezei út és az Igmándi utca megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út).
  • A 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbuszok Kelenföld vasútállomás M felé nem érintik az Őrmezei út és Igmándi utca megállóhelyeket, megállnak viszont az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Péterhegyi út / Neszmélyi út).
  • A 141-es, a 101E és a 101B autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve haladnak.
  • A 941-es éjszakai autóbusz Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út / Neszmélyi út megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Neszmélyi út).

Közösségi közlekedés igénybevételekor az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez. A munkák előrehaladásáról, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. Az útépítés idén év végén fejeződhet be.

A BKK az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Péterhegyi út érintett szakaszának felújítása a tervezett 466 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 299 millió forintba kerül.