Átkelőhajó indul június 16-ától, szerdától a Lánchíd közelében

Budapest, 2021. június 16. – Menetrend szerint közlekedő átkelőhajó segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején. Az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között menetrend szerinti hajójárat indul gyors átkelési lehetőséget biztosítva a két part között.

A Lánchíd lezárásával egyidőben, 2021. június 16-tól, szerdától 250 fő befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a Duna két partja között. Budapest legfrekventáltabb területén, a pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a MAHART együttműködésében a meglévő infrastruktúrát felhasználva indul átkelőjárat.

A járat hétfőtől vasárnapig reggel 7 órától indul a Jégverem utcából, és félóránként közlekedik. Az utolsó hajó 20:15-kor indul vissza a budai oldalra az Akadémia 1. kikötőből. A menetrend ezen a linken érhető el.

„Használd ki a BKK Budapest-bérleted! Több van benne, mint gondolnád” – szól a BKK kampányüzenete. Az átkelőhajón munkanapokon, hétfőtől péntekig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. A meghatározott BKK-bérletekkel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon a MAHART-nál 500 forintos jegy vásárolható 2 éves kor felett. Az átkelőhajón kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van jegy váltása mellett. A jegy egy utazásra érvényes.

Jegyvásárlásra személyesen a MAHART jegypénztáraiban, illetve a hajón van lehetőség.

A MAHART és a BKK júliusban egyezteti majd a járattal kapcsolatos első tapasztalatokat.

Budapesti Közlekedési Központ

Letölthető dokumentumok(1)

Az elfogadott BKK-bérletek listájapdf62.41 kb2021.06.16. 09:25