Reagálás a BKK-val kapcsolatban megjelent valótlan állításokra

Budapest, 2021. május 6. – A FIDESZ budapesti szervezeteinek Facebook-oldalán 2021. május 5-én délben olyan bejegyzés jelent meg, amely a Budapesti Közlekedési Központ tekintetében hamis, valótlan információt tartalmaz. A BKK a hamis információk helyesbítését kéri.

 

A „Bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni” felvezetővel megjelent poszt írói azt állítják, hogy a BKK-t többmilliós bírságra büntették idén. A valóság ezzel szemben az, hogy a Budapesti Közlekedési Központ ezekben az esetekben nemhogy bírságot nem kapott, hanem egyáltalán nem is indított olyan eljárásokat, amiről a bejegyzésben írnak. A posztban szereplő eljárásokat más társaság által folytatták, így a BKK szerepeltetése ezzel összefüggésben megtévesztő, egyben téves következtetésekre ad okot. A bejegyzésben utolsóként felsorolt idei, 100 ezer Ft bírságról nincs tudomása a BKK-nak.

A közzétett információkat sajnos több sajtótermék is átvette anélkül, hogy azt ellenőrizte volna. A Budapesti Közlekedési Központ tisztelettel kéri a budapesti FIDESZ közösségi oldalának üzemeltetőit, illetve a valótlan információt közzétett szerkesztőségeket, hogy haladéktalanul korrigálják az állítást.