Közlekedési Kultúra Napja 2021

Budapest, 2021. május 11. – Egy nagyváros életében az egyik legfontosabb cél, hogy az év minden napja a biztonságos, környezettudatos közlekedési formák, illetve az egymásra való odafigyelés napja legyen. A Közlekedési Kultúra Napján ennek fontosságára hívja fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a BKK idén is csatlakozik a Közlekedési Kultúra Napja című eseményhez. A Főváros és a BKK elkötelezett abban, hogy a közlekedésbiztonság jelentősen javuljon a fővárosban, ezzel elkerülhetők legyenek a közlekedés okozta súlyosabb sérülések, esetleges halálesetek – nyilatkozta Walter Katalin a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából. A BKK vezérigazgatója az eseményre készült videójában jelezte, hogy a társaság célja, hogy a Vision Zero célkitűzésével összhangban 2030-ra 50%-kal, 2050-re pedig nullára csökkenjen a közlekedés súlyosan sérült és halálos áldozatainak száma.

Ehhez viszont szemléletformálásra, a szabályok betartatására, valamint az utak és a járművek biztonságosabbá tételére, illetve egymás kölcsönös segítésére van szükség függetlenül attól, hogy éppen milyen közlekedési módot használunk.

Ezt a gondolatot erősítve a BKK ma egész nap a buszokon, a villamosokon és a trolibuszokon 30 percenként hangos utastájékoztatás keretében hívja fel az utasok figyelmét a kulturált közlekedés fontosságára. Ezen kívül a közösségi csatornáin keresztül még több emberhez juttatja el a nap legfontosabb üzeneteit.