Hétvégén már késő estig használhatják a rakpartot a gyalog vagy kerékpárral közlekedők

Budapest, 2021. május 14. – Ettől a hétvégétől hosszabb ideig lesz nyitva a gyalog vagy kerékpárral közlekedők előtt a pesti alsó rakpart. A kijárási tilalom éjféli kezdetéhez igazodva a mozogni vágyók szombat reggel 6 óra és vasárnap este 23 óra között vehetik birtokba a Margit híd és Közraktár utca közötti szakaszt.

A kijárási tilalom későbbi kezdetének köszönhetően hosszabb ideig tarthat nyitva hétvégenként a pesti alsó rakpart, és így remek lehetőséget biztosít a gyalog vagy kerékpárral közlekedőknek a kimozdulásra. Emellett hozzájárul ahhoz, hogy kevesebben gyülekezzenek a népszerű kirándulóhelyeken. A Margit híd és Közraktár utca közötti rakpartszakasz szombat reggel 6 óra és vasárnap este 23 óra között áll nyitva az idelátogatók előtt. Az útszakaszra ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani.

Az elmúlt hétvégék tapasztalatai alapján kiderült, hogy a mozogni vagy edzeni vágyók kedvelt helyszíne lett a pesti alsó rakpart is. A reggeli órákban még rendszerint sportolókat látni: futók és kerékpárosok gyűjtenek erőt, sőt még néhány sífutó is itt tartja az edzését görsível. Körülbelül délelőtt 11 órától átveszik a helyüket a családok, a nagyobb létszámban, lassabban sétálók vagy kirándulók. Érdemes ezt a jó szokást megtartani, mert a sportolási céllal érkezők vagy a gyorsabban haladók így nem zavarják meg a délutáni és esti órákban lassabban kerékpározók, sétálók, idősek és gyermekek kikapcsolódását.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) közterület-felügyelőinek legutóbb (május 8-án és 9-én) összesen 201 esetben kellett felhívniuk a sétálók figyelmét a maszkviselésre vonatkozó előírások betartására. Ezért a BKK mindenkit arra kér, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat a rakparton, megfelelően viselje a maszkot, illetve tartsa az előírt védőtávolságot. Vigyázzunk egymásra és magunkra!