Folytatódtak a rendőri ellenőrzések a közösségi közlekedési eszközökön

Budapest, 2021. május 1. – A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ közös ellenőrzést tartott a 99-es autóbuszon és annak útvonalán. Az ellenőrzések a jövőben is folytatódnak a forgalmasabb közlekedési vonalakon.  

Az utazóközönség biztonságérzetének növelése érdekében a budapesti rendőrök a BKK biztonsági szolgálatának munkatársaival ellenőrizték a 99-es autóbuszt, annak útvonalát, illetve a megállók környékét 2021. április 29-én. 

A rendőrök az akció során két főt kábítószerbirtoklás gyanúja miatt mintavétel céljából előállítottak. Maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt négy embert jelentettek fel, egy fővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Az intézkedésekre nem az autóbuszon, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve a jövőben további hasonló fokozott ellenőrzések várhatók.

Budapesti Közlekedési Központ