Újabb alacsonypadlós villamossal gazdagodott a budapesti közlekedés

Budapest, 2021. április 14. - Már az utasok is találkozhatnak a CAF-villamosok legfiatalabb tagjával, amely április 12-től áll a fővárosiak rendelkezésére. Az új szerelvényre leginkább a 17-es, valamint a 19-es vonalon utazók számíthatnak. Ebben az évben még további hat korszerű szerelvény érkezik a budapesti sínekre a spanyol gyártótól.

A fotó csak illusztráció

A Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett híve a fejlesztéseknek: ma már mintegy kilencven alacsonypadlós villamos szolgálja a fővárosiakat, és az elkövetkezendő hónapokban is több új szerelvény áll majd forgalomba. Új, alacsonypadlós buszokkal bővül majd a fővárosi járműpark, fejlesztik a trolibusz-hálózatot, és hamarosan az utcákon is találkozhatunk a vadonatúj MOL Bubi kerékpárokkal.

A „Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütem (IKOP-3.1.0-15-2017-00013)” a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 17,6 milliárd forinttal támogatja. A Támogatási Szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel nettó 17.699.115.044 forint.