Tovább bővül a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep közvetlen közösségi közlekedési kapcsolata

Budapest, 2021. április 6. – A Füredi utcai lakótelep közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatának legújabb fejlesztése következtében a 80-as trolibusz április 7-től munkanapokon teljes üzemidőben az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között közlekedik, kiváltva a 80A trolibuszt. 

A kedvező tapasztalatok alapján, a tavalyi év után az idén tovább bővül a zuglói Füredi utcai lakótelep közvetlen közösségi közlekedési kapcsolata. 2021. április 7-től a 80-as trolibusz munkanapokon teljes üzemidőben – a reggeli és a délutáni csúcsidőben is – az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között közlekedik, kiváltva a 80A trolibuszt. A fejlesztés következtében a reggeli és délutáni időszakban jelenleg csak a 81-es trolibusszal kiszolgált területekről – a Szentmihályi út és az Ond vezér útja térségéből – is átszállás nélküli kapcsolat jön létre a Fogarasi út irányába, a Puskás Ferenc Stadionnál az 1-es villamoshoz, valamint az M4-es metróhoz a Keleti pályaudvarnál.

A reggeli csúcsidőben a 80-as mellett a 81-es trolibuszok is közlekednek, ezáltal az M2-es metróhoz továbbra is a megszokott, sűrű eljutási lehetőséget biztosítják a Fischer István utca és az Örs vezér tere között.

A fejlesztés révén jelentősen mérséklődik a Zsálya utcai lakóövezet zajterhelése. A BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedés fejlesztésében, ennek keretében több lépésben fejlesztette a 80-as trolibusz menetrendjét.

Budapesti Közlekedési Központ