Munkába állt a legfiatalabb villamos

Budapest, 2021. április 1. - Ma reggel kigördült Budapest legfiatalabb CAF-villamosa a Budafok kocsiszínből, hogy hosszú évekig szolgálhassa a fővárosban közlekedők kényelmét. A BKK várhatóan még idén, az első félévben további 7 spanyol szerelvényt is átad az utazóközönségnek.

Illusztráció

(A fotó csak illusztráció.)

A Budapesti Közlekedési Központ 2021. március 29-én vette át a gyártótól a legújabb CAF-villamost, amely a mai napon elkezdhette első teljes munkanapját a főváros legfiatalabb járműveként. Az új, alacsonypadlós járművel jelenleg a 17-es és a 19-es vonalon találkozhatnak a fővárosban közlekedők.

A Budapesti villamos- és trolibusz járműprojekt II. ütemének keretében 2020-ban összesen 14 vadonatúj, alacsonypadlós CAF-villamos átvétele és forgalomba állítása történt meg, amely emeli a fővárosi közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát. Idén, az első negyedévben további 5 jármű kezdhette el munkáját. Tervezetten, még 2021. első félévében a fennmaradó 7 szerelvényt is forgalomba helyezik az opciósan rendelt járműmennyiségből.