Hosszabb ideig használhatják hétvégente a gyalogosok és kerékpárosok a rakpartot

Budapest, 2021. április 9. – Hétvégente ezentúl hosszabb ideig lesz nyitva a gyalogosok és a kerékpárosok előtt a Pesti alsó rakpart. A kijárási tilalom későbbi kezdete miatt lehetőség van a rakpart hosszabb ideig tartó megnyitására hétvégente, így a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők számára újabb alternatívát kínálva a kimozdulásra, ezzel segítve, hogy kevesebben gyülekezzenek a népszerű kirándulóhelyeken.

A kijárási tilalom 22 órai kezdete miatt ezen a hétvégén – illetve őszig minden hétvégén – hosszabb ideig vehetik birtokba a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között az arra sétálók és a kerékpározók. A rakpart szombat reggel 6 óra és vasárnap este 21 óra között áll nyitva a látogatók előtt. Erre az útszakaszra szombat reggel 5 órától egészen vasárnap este 21 óráig nem lehet behajtani autóval.

A BKK mindenkit arra kér, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat a rakparton, valamint más szabadtéri helyszíneken egyaránt. Megfelelően viseljék a maszkot, illetve tartsák az előírt védőtávolságot. Vigyázzunk egymásra és magunkra!

Budapesti Közlekedési Központ