Aláírták a szerződést, elkezdődhet a XI. kerületi Péterhegyi út felújítási munkáinak az előkészítése

Budapest, 2021. április 23. – Jelentős szakaszához ért az újbudai Péterhegyi út felújítása: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Út Zrt. aláírta a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést, így júniusban várható a munkaterület-átadás.

Lezárult a szerződéskötés folyamata, így várhatóan a nyáron kezdetét veheti a munka a XI. kerületi Péterhegyi úton, a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszon. A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogos-átkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogos-átkelőhely készül.

A szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a helyszíni kivitelezési munkák előkészítése, a BKK várhatóan júniusban átadja a munkaterületet. A helyszíni kivitelezési munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A BKK az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Péterhegyi út érintett szakaszának felújítása a tervezett 466 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 299 millió forintba kerül. A munkák idén év végén fejeződhetnek be.

 

Még számos korszerűsítés várható az idén

 

A nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett, ezért a beruházásában több jelentős útfelújítás várható az idén. A rákospalotai Deák utcában a tavasszal indulhat a rekonstrukció, az újpesti Rózsa utcában és az angyalföldi Göncöl utcában a nyár elején. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában. Mindezek mellett a XXII. kerületi Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Tóth József utca csomópontban körforgalom épülhet, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig.

Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának felújítási terve.