A hétvégén a gyalogosoké lesz az Andrássy út és a Kós Károly sétány

Budapest, 2021. április 23. – A Föld napjához kapcsolódva április 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt. A 105-ös busz és a 979-es éjszakai járat terelve jár a hétvégén.

A Föld napját követő hétvégén, április 24-én és 25-én a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett ezúttal a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik – egészen este tíz óráig. Ezért szombat hajnali 5 órától vasárnap este 22 óráig a pesti alsó rakpart mellett lezárják a gépjárművek elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

A főváros vezetősége a József Attila utca forgalmi átrendezését, szélesebb gyalogos felületek biztosítását közlekedésbiztonsági okokból csak a Lánchíd júniusban esedékes teljes zárását követően tervezi megvalósítani.

 

Közösségi közlekedési változások

 

Az Andrássy út gépjárműforgalom előli lezárása idején:

 

• a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok nem érintik az Andrássy úti megállókat, megállnak viszont a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen, a Hősök tere térsége ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

 

• a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca útvonalon jár.

 

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti céljuk eléréséhez.