Ismét buszsáv-ellenőrzést tartottak a fővárosban

Budapest, 2021. március 26. – Újabb kétnapos akción ellenőrizték a buszsávot használó szabálytalan autósokat a fővárosban. A BKK és a BRFK közös bevetésén 44 jogsértővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021. március 23-án és 24-én a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében újabb célzott ellenőrzést hajtott végre a buszsávokat szabálytalanul használó autósok kiszűrésére.

A közlekedési akció alatt 24 esetben szabtak ki helyszíni bírságot az autóbuszsávban való szabálytalan közlekedés, 3 esetben pedig az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt. Több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt két emberrel szemben tettek feljelentést a rendőrök.

Az egyenruhások más jogsértések észlelésekor is intézkedtek, mint például a tilos jelzésen való áthaladás, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, vagy a kerékpársávon történő megállás. Ezen jogsértések miatt összesen 9 helyszíni bírságot és 3 közigazgatási bírságot szabtak ki, két járművezetőt feljelentettek, továbbá egy embert előállítottak bűncselekmény gyanúja miatt.

A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársai szabálytalan várakozás miatt szintén  több esetben intézkedtek, amelynek során helyszíni bírságot szabtak ki, illetve szóbeli figyelmeztetés és gépjármű-elszállítás is történt.

„A közösségi közlekedést használó napi több százezer fővárosi utasnak továbbra is létfontosságú, hogy az autóbuszok számára kialakított, 80 kilométernél is hosszabb buszsáv betöltse szerepét, biztosítsa az akadálytalan közlekedést és a gyorsabb eljutást” – mondta Borsi Dávid. A BKK szóvivője hozzátette: „Bízunk benne, hogy az autósok is felismerik ennek jelentőségét, és egyre kevesebben használják majd szabálytalanul a buszsávot.”

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapesti Közlekedési Központ