Hogyan készül a menetrend? - A BKK legfrissebb podcastjából ez is kiderül

Budapest, 2021. március 23. – Nem tévedés: 2020-ban összesen 16 ezer menetrend készült Budapesten! Pedig a menetrendek elkészítése közel sem olyan egyszerű, ahogy azt sokan elképzelik, számos különböző szempontot kell figyelembe venni az összeállításuk során. Pont erről szól a Nekem Budapest című podcast-sorozat ötödik epizódja, amelyben Borsi Dávid a BKK szóvivője és kommunikációs vezetője a BKK és a BKV forgalomszervezési szakembereit látta vendégül.

Budapesten jelenleg 328 autóbuszvonal, 34 villamosvonal, 16 trolibuszvonal, illetve 4 metróvonal és 5 HÉV-vonal található. Egy átlagos munkanapon mintegy 4 millióan használják a fővárosban közlekedő járatokat. Ahhoz, hogy ez a több milliónyi ember minden nap biztonságosan eljuthasson a munkahelyére, vagy az otthonába, rengeteg közlekedési szakembernek kell nap, mint nap dolgoznia.

Ennek kapcsán a BKK legfrissebb podcastjában szó lesz többek között arról, hogy milyen koncepció alapján alakult át a közösségi közlekedés vonalhálózata az elmúlt évtizedekben. Emellett napi aktualitások is terítékre kerülnek: szakemberek beszélnek arról, hogyan tervezik meg a közösségi közlekedési hálózatot, és milyen szempontokat kell figyelembe venniük a munkájuk során.

Hogy kinek mi a szerepe, illetve hogy a vonalhálózat megújításakor a gazdasági, a környezeti szempontok, vagy épp az utas érdekei a meghatározóbbak, arról Török Máté, a BKK Mobilitásfejlesztés szakértője, Tarsoly András, a BKK Közlekedésszervezés vezetője, és Pnyakovics Gergely, a BKV autóbusz és trolibusz üzemeltetési igazgatóságának, forgalom-előkészítési osztályvezetője beszél a BKK podcast hallgatóinak.

A Nekem Budapest ötödik epizódja elérhető a Spotify, a Soundcloud, DeezerAnchor FM szolgáltatók kínálatában, és az Apple Podcastok felületén.