Három értékesítőhelyét bezárja a BKK a metrófelújítás és a koronavírus-járvány hatásai miatt

Budapest, 2021. március 26. – A Budapesti Közlekedési Központ az utasforgalomhoz és az M3 metró vonalán történő felújításhoz igazodóan március 31-től a Nyugati pályaudvaron és a Corvin-negyednél egy-egy konténerpénztár, április 1-jétől a Ferenciek terén pedig az ügyfélközpont működését szünteti be.

A három értékesítési helyszín megszüntetésének oka, hogy az M3 metró vonalán folytatott felújítási munkák miatt a lezárt állomásokon – Corvin-negyed M, Ferenciek tere M és Nyugati pályaudvar M – jelentősen visszaesett az utasforgalom. Ennek betudható, hogy az érintett három metróállomáson a személyes értékesítőhelyek forgalma is nagymértékben csökkent. Kedvezőtlen hatással van a koronavírus-járvány is, amely miatt jelentősen átalakultak az utazási szokások.

A BKK úgy határozott, hogy igazodik az utasforgalomhoz, valamint a metrókorszerűsítési munkák és a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez. Március 31-től bezárja a Nyugati pályaudvaron és a Corvin-negyednél lévő felszíni konténerpénztárát, amiért azok az építési terület miatt nehezen észrevehetők, továbbá kiesnek a gyalogosok és az utasok útjából.

Április 1-jétől bezár a Ferenciek terén működő BKK Ügyfélközpont is. A felszínen kialakított gyalogos-átkelőhely miatt csekély az aluljáróban közlekedők száma, ebből fakadóan az aluljáró szinten lévő ügyfélközpont forgalma visszaesett, ráadásul az építési terület miatt nehéz azt megtalálni és megközelíteni.

A fővárosban lévő további jegy- és bérletpénztárak, valamint ügyfélközpontok nyitvatartása nem változik. Ezek mellett a mobil applikáción, a jegy- és bérletautomatákból, valamint a BKK szerződött viszonteladóinál is elérhetők a jegyek és bérletek. A BKK a viszonteladói helyek számát már korábban bővítette, erről sajtóközleményt adott ki február közepén.

Érdemes a jegyet elővételben megvásárolni, hiszen a koronavírus-járvány miatt a járművezetőknél jelenleg erre nincs lehetőség. A BKK értékesítési pontjairól, valamint az automatákról a https://www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon tájékozódhatnak, a pénztárak pontos nyitvatartása a https://bkk.hu/magunkrol/elerhetosegek/penztarak/ oldalon olvasható.