A Belvárosi kapcsolatok fejlesztése és a Mester utcában lakók éjszakai nyugalma érdekében módosul a 923-as busz útvonala – ismerje meg a BKK javaslatát

Budapest, 2021. március 19. – A ferencvárosi Mester utcai lakóövezetben felmerült igények, valamint a belvárosi kapcsolatok fejlesztése érdekében módosulna a 923-as busz útvonala: az éjszakai járat a jövőben a IX. kerületi szakaszon mindkét irányba a Soroksári úton, a Boráros tér érintésével közlekedne, a Nagykörút helyett pedig a Kálvin tér - Deák Ferenc tér útvonalon segítené a belváros éjszakai kiszolgálását. A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja ezzel kapcsolatos javaslatát, amely részletesen a társaság weboldalán ismerhető meg. Az érintettek véleményét április 7-ig várjuk.

A BKK a lakosság részéről érkezett igények, valamint a külvárosi lakóterületek és a belváros közötti közösségi közlekedési kapcsolatok fejlesztése céljából áttekintette a 923-as éjszakai buszjárat közlekedését, és az alábbi javaslatokat bocsátja társadalmi egyeztetésre:

  • A Mester utcai lakóövezetben élők részéről igényként merült fel, hogy az éjszakai pihenőidőszakban csökkenjen a környék zajterhelése az autóbuszközlekedés mérséklésével. Ehhez igazodva a jövőben a 923-as busz nemcsak Pesterzsébet felé, de a belváros, illetve Óbuda felé is a Soroksári úton, a Boráros tér érintésével közlekedne.
  • A 923-as busz jelenleg a Nagykörúton át közlekedik, elkerülve a belváros magját, párhuzamosan az éjszaka is közlekedő 6-os villamossal. A 923-as busz által feltárt külvárosi területek és a belváros kapcsolatának céljából a BKK azt javasolja, hogy az éjszakai járat a jövőben a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között a Nagykörút helyett dél felé a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton át, észak felé pedig a Soroksári út–Közraktár utca–Kiskörút–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon közlekedjen.

A részletesen kifejtett javaslatok és azok szakmai háttere megismerhető ezen a linken, ahol a BKK 2021. április 7-ig várja a fővárosban utazók véleményét, észrevételeit.

Budapesti Közlekedési Központ