Mobiljegy: mostantól Telenor Wallet applikáción keresztül is vásárolható BKK bérlet és napijegy

Budapest, 2021. február 22. – A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2019 nyarán indított közlekedési mobiljegy projektjébe mostantól a Telenor Wallet applikáció is becsatlakozik, amelyen keresztül többek között havi bérletet vagy 24 órás napijegyet is vásárolhatnak a fővárosban közlekedők. A mobiljegy bevezetése óta félmilliónál több terméket adott el a BKK a kereskedelmi partnerein keresztül, az érintésmentes vásárlási forma a koronavírus-járvány derekán kiemelten népszerűnek bizonyul.

A Telenor Wallet-tel együtt immár 5 alkalmazás nyújt lehetőséget arra, hogy az utasok androidos vagy iOS telefonon gyorsan, kényelmesen, készpénzmentesen vásároljanak a BKK járataira érvényes bérletet vagy napijegyet. 2019 júniusában indult el a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját, Közlekedési mobiljegy elnevezésű alkalmazása, majd később a Simple, a VoxPay és a K&H mobilbank is csatlakozott a BKK közlekedési mobiljegyhez. A szolgáltatás hamar népszerűvé vált az utasok körében.

 

A mobiljegy bevezetésekor az ügyfelek kényelme volt az elsődleges szempont, mostanra azonban a biztonság, a fertőzés terjedésének elkerülése legalább annyira meghatározó tényező. Igénybevételével az utasok elkerülhetik a sorban állást az ügyfélközpontokban vagy a jegyautomatáknál.

 

A mobiljegy használata igazán egyszerű:

1. Az utas letölti a számára legmegfelelőbb mobil alkalmazást.

2. Az alkalmazásban megvásárolható a bérlet vagy a 24 órás jegy, ami a vásárláskor beállított érvényességi idő szerint használható utazásra.

3. Utazáskor kód leolvasással lehet érvényesíteni a mobiljegyet.

• Elsőajtós felszállási rendben közlekedő járműveken, illetve metróállomásokon a kihelyezett kód leolvasását követően megjelenített animációt felmutatva igazolható az utazási jogosultság.

• Ha a járművön ellenőr kéri a jegyet, az ahhoz tartozó kódot kell megjeleníteni az applikációban és felmutatni.

 

Megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához aktív mobil-adatkapcsolat szükséges. Az online jegyvásárlás tehát nemcsak a koronavírus terjedését fogja vissza, de a legegyszerűbb, legkényelmesebb és leggyorsabb vásárlási mód is a mindig kéznél levő okostelefon segítségével.

 

Budapesti Közlekedési Központ