Legördült a gyártósorról az első új MOL Bubi kerékpár

Budapest, 2021. február 17. – Bemutatták az új MOL Bubi biciklik prototípusát egy közös gyárlátogatás alkalmával a Csepel Zrt. üzemében. Idén tavaszra a kerékpárok mellett a komplett szolgáltatás is megújul, pár hónap múlva egy modernebb, fenntartható közbringarendszert használhatnak a fővárosban közlekedők.

Február 17-én egy közös gyárlátogatáson vett részt Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Walter Katalin a BKK vezérigazgatója, illetve Szollár Domokos, a MOL-csoport kabinetfőnöke. Az esemény házigazdája a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. volt, apropóját pedig az adta, hogy elkészült a megújult MOL Bubi kerékpárok első példánya. A gyárlátogatás résztvevői nyeregbe pattanva szerezték meg első benyomásaikat az új bringával kapcsolatban:

  • a bicikli 3,1 kg-mal könnyebb mint elődei,
  • defekttűrő, fújt gumikkal van felszerelve, ami könnyebb és gyorsabb haladást biztosít,
  • az egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a bringán.

Az új kerékpárokból összesen 1200 darabot szerelnek össze Csepelen, emellett felhasználóbarát, új weboldal és applikáció is készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését.

„Az egyik legfontosabb felhasználói elvárás az volt az új biciklivel kapcsolatban, hogy könnyebben lehessen tekerni” – mondta Walter Katalin a gyárlátogatáson. A BKK vezérigazgatója szerint az új kerékpárral tényleg könnyebb haladni, ami remélhetőleg sok új felhasználót fog meggyőzni arról, hogy érdemes kipróbálni a megújult rendszert.

A látogatás résztvevői nemcsak az új MOL Bubi bicikli prototípusát ismerhették meg, hanem Klimon Péter, a bicikliket gyártó Csepel Zrt. vezérigazgatója bemutatta az összeszerelés teljes folyamatát is, ami garantálja, hogy a következő öt évben minőségi kerékpárokat használhassanak a budapestiek.

A fővárosban közlekedők 2021 tavaszától maguk is kipróbálhatják a modern kerékpárokat és megtapasztalhatják a MOL Bubi újításait.

Budapesti Közlekedési Központ